همه چیز درباره کدوتنبل
کدو تنبل (Pumpkin) چیست؟
کدو تنبل یا کدو حلوایی نوعی کدو زمستانی است که از خانواده گیاهی خیار و خربزه است. از نظر فنی یک میوه است زیرا حاوی دانه است. با این حال، از نظر تغذیه، بیشتر شبیه یک سبزی است.
کدو تنبل ها معمولا گرد و نارنجی هستند، اگرچه اندازه، شکل و رنگ آن می تواند بسته به نوع آن متفاوت باشد. آنها دارای پوست بیرونی ضخیم صاف و آجدار هستند و همچنین ساقه ای دارند که کدو تنبل را به گیاه برگ دارش متصل می کند.
کدو تنبل اغلب با ادویه هایی مانند جوز هندی و دارچین ترکیب می شود تا دسرها و نوشیدنی های فصلی را طعم دهند.
در ماه های پاییز، کدو تنبل به راحتی در فروشگاه ها و مزارع موجود است.آنها همچنین در تمام طول سال به عنوان پوره کنسرو شده در دسترس هستند. کدو تنبل کنسرو شده همان فواید سلامتی کدو تنبل تازه را دارد و باعث میشود که کدو تنبل در تمام طول سال به دستور غذاها سریع و آسان اضافه شود. دانه های کدو تنبل معمولا تفت داده می شوند و به صورت جداگانه به عنوان میان وعده یا تاپینگ فروخته می شوند.
ارزش غذایی کدوتنبل :
کدو تنبل علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی بالایی که دارد ، کالری نسبتاً کمی دارد، زیرا 94 درصد آن از آب تشکیل شده است.
یک فنجان کدو تنبل پخته (245 گرم) حاوی :
کالری:49
فیبر: 3 گرم
پروتئین: 2 گرم
چربی: 0.2 گرم
کربوهیدرات: 12 گرم
آهن: 8 درصد از RDI
مس: 11 درصد از RDI
منگنز: 11 درصد از RDI
پتاسیم: 16 درصد از RDI
ویتامین A ∶ 245 درصد از RDI
ویتامین C : 19 درصد از RDI
ویتامین B2 : 11 درصد از RDI
ارزش غذایی دانه کدو تنبل (Pumpkin seeds):
تخمه کدو تنبل یا پپیتا نیز معمولا به عنوان میان وعده مصرف می شود.
1 اونس (15 گرم) تخمه کدوتنبل حاوی :
کالری: 86
فیبر: 1 گرم
چربی: 7 گرم
پروتئین: 4 گرم
مس: 21 درصد DV
فسفر: 14 درصد DV
منیزیم: 20 درصد DV
روی: 10 درصد از DV
کربوهیدرات: 2 گرم
تخمه کدو تنبل کربوهیدرات کمی دارد اما چربی بالایی دارد، و این یک میان وعده ایده آل برای افرادی است که از رژیم های غذایی کم کربوهیدرات یا گیاهی پیروی می کنند.
فواید کدو تنبل :
.سلامت چشم (Eye health):
ویتامین A، لوتئین و زآگزانتین ممکن است از بینایی شما محافظت کند.
خوشبختانه، خوردن مواد مغذی مناسب می تواند خطر از دست دادن بینایی را کاهش دهد.
تحقیقات نشان می دهد که کمبود ویتامین A یکی از دلایل بسیار شایع نابینایی است.در تجزیه و تحلیل 22 مطالعه، دانشمندان دریافتند که افرادی که مصرف بالاتری از بتاکاروتن دارند، خطر ابتلا به آب مروارید، که یکی از علل شایع نابینایی است، به میزان قابل توجهی کمتر است .
.سلامت پوست (Skin health):
مطالعات نشان می دهد که کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن می توانند به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل کنند.
پس از مصرف، کاروتنوئیدها به اندام های مختلف از جمله پوست شما منتقل می شوند.در اینجا، آنها به محافظت از سلول های پوست در برابر آسیب های ناشی از اشعه های مضر UV کمک می کنند.
کدو تنبل همچنین سرشار از ویتامین C است که برای سلامت پوست ضروری است.بدن شما برای ساخت کلاژن به این ویتامین نیاز دارد، پروتئینی که پوست شما را قوی و سالم نگه میدارد.
.کمک به سلامت قلب (Helps heart health):
کدو تنبل حاوی انواع مواد مغذی است که می تواند سلامت قلب شما را بهبود بخشد.
کدو تنبل همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است که ممکن است از کلسترول بد LDL در برابر اکسید شدن محافظت کند. وقتی ذرات کلسترول LDL اکسید می شوند، می توانند در امتداد دیواره رگ های خونی جمع شوند، که می تواند عروق شما را محدود کرده و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.
کدو تنبل حاوی کلسیم، پتاسیم و منیزیم است که می تواند به منظم نگه داشتن ضربان قلب و پایین نگه داشتن فشار خون کمک کند.
.کمک به درمان سرطان (Helps treat cancer):
سرطان یک بیماری جدی است که در آن سلول ها به طور غیر طبیعی رشد می کنند.
سلول های سرطانی برای کمک به تکثیر سریع رادیکال های آزاد تولید می کنند.کدو تنبل سرشار از کاروتنوئیدها است که ترکیباتی هستند که می توانند به عنوان آنتی اکسیدان عمل کنند.این به آنها اجازه می دهد رادیکال های آزاد را خنثی کنند، که ممکن است در برابر برخی سرطان ها محافظت کند.
بسیاری از مطالعات انسانی نشان دادهاند که افرادی که مصرف بیشتری از کاروتنوئیدها دارند، خطر کمتری برای سرطانهای گلو، پانکراس، سینه و سایر سرطانها دارند.
.تقویت سیستم بدن (Improve the body system):
کدو تنبل سرشار از مواد مغذی است که می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند.
مطالعات نشان می دهد که ویتامین A می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده و به مبارزه با عفونت ها کمک کند.برعکس، افرادی که کمبود ویتامین A دارند ، می توانند سیستم ایمنی ضعیف تری داشته باشند .
کدو تنبل همچنین سرشار از ویتامین C است که نشان داده است تولید گلبولهای سفید خون را افزایش میدهد، به سلولهای ایمنی کمک میکند موثرتر کار کنند و زخمها را سریعتر التیام دهند .
به غیر از دو ویتامین ذکر شده در بالا، کدو تنبل منبع خوبی از ویتامین E، آهن و فولات است که همه آنها به سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کنند .
.سیر نگه داشتن به مدت طولانی (Keep the body full for long time):
کدو تنبل منبع خوبی از فیبر است که می تواند به کاهش اشتهای شما کمک کند.
آیا کدو تنبل برای کاهش وزن مفید است؟
کدو تنبل کالری کم و فیبر بالایی دارد که ممکن است به کاهش وزن کمک کند.
فیبر می تواند به شما کمک کند احساس سیری کنید، اشتها و مصرف غذا را کاهش دهید، حرکات منظم روده را تشویق کنید، سطح قند خون و کلسترول را کاهش دهید و جذب مواد معدنی را در روده بهبود بخشید که همه اینها ممکن است برای مدیریت وزن مفید باشد.
کدو تنبل منبع غنی از:
ویتامین A
ویتامین C
ویتامین D
ویتامین E
ویتامین K
ویتامین B1
ویتامین B2
ویتامین B3
ویتامین B5
ویتامین B6
ویتامین B9
کدو تنبل منبع خوبی از:
آهن
مس
منگنز
پتاسیم
آیا می توانید کدو تنبل خام بخورید؟
می توانید کدو تنبل را خام بخورید و به سالادها و اسموتی ها اضافه کنید، اما قبل از خوردن آن را کاملا بشویید تا باکتری هایی که ممکن است شما را بیمار کنند، از بین ببرید.
چرا کدو تنبل یک غذای فوق العاده است؟
کدو تنبل یک غذای فوق العاده است زیرا سرشار از مواد مغذی ضروری برای عملکرد خوب بدن است،از جمله:
فیبر، کاروتنوئیدها، پتاسیم، ویتامین های A، E و C، اسیدهای چرب امگا 3، روی، سلنیوم، آهن، منیزیم، و بتاکاروتن
امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم اطلاعات کافی و مورد نیاز را دراختیار شما قرار بدهیم.