zayla logo

بلوبری تنها میوه آبی جهان و فواید باورنکردنی آن

آخرین به روزرسانی:1403/10/17

بلوبری (blueberry) چیست ؟

 

 

بلوبری محبوب ترین توت از جنس Vaccinium  است. بلوبری گیاهی است که در ایالات متحده، کانادا، اروپا، استرالیا، نیوزیلند، شیلی و آرژانتین کشت می شود.

بلوبری دارای طعمی شیرین و کمی اسیدی است.

 

فواید بلوبری

 

 

بلوبری حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی است که فواید قابل توجهی برای سلامتی دارند. به عنوان مثال،بلوبری سرشار از ویتامین K است که به سلامت قلب کمک می کند. این ویتامین همچنین در سلامت استخوان و لخته شدن خون مهم است.

 

درادامه با 7 خاصیت بلوبری آشنا می شویم:

 

1.میوه ای با آنتی اکسیدان بالا

 

 

بلوبری یکی از بهترین منابع طبیعی آنتی اکسیدان است. تصور می شود که بلوبری بالاترین سطح آنتی اکسیدان را نسبت به هر میوه یا سبزی معمولی دارد.

 

2.کاهش سطح کلسترول

 

 

کلسترول بالا برای قلب شما ناامن است زیرا این کلسترول و سایر مواد می توانند در شریان های شما جمع شوند که خون را در سراسر بدن شما حمل می کنند. تصور می‌شود که این فرآیند زمانی آغاز می‌شود که کلسترول خون شما از طریق یک واکنش شیمیایی به نام اکسیداسیون انجام شود. آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری به جلوگیری از اکسید شدن کلسترول کمک می کند.

 

3.کاهش فشار خون

 

 

مصرف منظم بلوبری می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.ترکیبات گیاهی به نام آنتوسیانین که به بلوبری رنگ می دهد، مسئول این مزیت هستند.

 

4.کنترل قندخون

 

 

اگر دیابت دارید، بلوبری می تواند به شما در مدیریت بهتر سطح قند خون کمک کند. مطالعات نشان داده است که مصرف منظم بلوبری می تواند به بهبود حساسیت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.

 

5.هضم بهتر

 

 

بلوبری حاوی فیبر است که به سیستم گوارش شما کمک می کند تا به خوبی کار کند.

 

6.پیشگیری از سرطان

 

 

ویتامین C، ویتامین A و مواد مغذی گیاهی مختلف موجود در بلوبری به عنوان آنتی اکسیدان های قوی عمل می کنند که ممکن است به محافظت از سلول ها در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد مرتبط با بیماری کمک کند.

تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها ممکن است رشد تومور را مهار کنند، التهاب را در بدن کاهش دهند و به دفع یا کند کردن سرطان های مری، ریه، دهان، حلق، آندومتر، پانکراس، پروستات و روده بزرگ کمک کنند.

 

7.سلامت پوست

 

 

کلاژن سیستم حمایتی پوست است. این ماده به ویتامین C به عنوان یک ماده مغذی ضروری متکی است و از آسیب پوستی ناشی از آفتاب، آلودگی و دود جلوگیری می کند. ویتامین C همچنین ممکن است توانایی کلاژن را برای صاف کردن چین و چروک ها و ترمیم بافت کلی پوست بهبود بخشد.

یک فنجان بلوبری 24 درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می کند.

 

ارزش غذایی بلوبری

 

 

یک فنجان بلوبری حاوی 

 

کالری:80

 

فیبر: 4 گرم

 

شکر: 15 گرم

 

پروتئین: 1 گرم

 

چربی: کمتر از 1 گرم


کربوهیدرات: 22 گرم

یک فنجان بلوبری وحشی ارگانیک حدود دو برابر بیشتر از بلوبری پرورشی فیبر و کلسیم دارد. و همچنین قند و کربوهیدرات کمی کمتری دارند.

 

چای بلوبری

 

 

چای بلوبری را می توان با خیساندن برگ های بوته بلوبری در آب داغ تهیه کرد تا آن را به نوشیدنی خوشبو و با طراوت تبدیل کرد.

 

ارزش غذایی چای بلوبری

 

 

یک فنجان چای بلوبری حاوی

 

کالری: 0


چربی: 0 گرم

 

پروتئین: 0 گرم


سدیم: 0 میلی گرم


کلسترول: 0 میلی گرم

 

چگونه بلوبری را منجمد کنیم؟

 

 

برای منجمد کردن بلوبری، آنها را بشویید و بگذارید خشک شوند. سپس آنها را به صورت یک لایه روی یک ورقه شیرینی بچینید و سپس در فریزر قرار دهید. پس از یخ زدن، آنها را در یک کیسه فریزر یا ظرف دیگری قرار دهید. بلوبری منجمد را می توان تا 10 ماه نگهداری کرد.

 

امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم اطلاعات کافی و مورد نیاز را دراختیار شما قرار بدهیم.